Službeni portal Ploština i okolice

Mali raj – radna akcija volonera iz Nizozemske, Njemačke, Srbije, i Hrvatske

SHARE
/ 850 0

Osim volontera iz navedenih zemalja, akciji su prisustvovali lokalni članovi ZT Liberta.
Radne akcije dio su 3. Volonterskog radnog kampa mladih koji se u periodu od 13.-19.07. održavao u Pakracu a koji ima za cilj okupiti mlade volontere kako bi učili o pravima nacionalnih manjina (posebice problematici srpske zajednice), promovirali suradnju ljudi koji dolaze iz različitih sredina i pomagali lokalnoj zajednici kroz volonterske akcije.
Dvodnevnom radnom akcijom na kojoj je uređen velik dio površine, otvoren je pogled prema Pakracu a time stvoren novi vidikovac u našem gradu. Pored rada na vidikovcu, volonteri su pomogli mještanima Kusonja u uređenju izvora seoskog vodovoda, a nakon toga im je upriličeno osvježenje u parohijskoj kući s upoznavanjem istorije sela i obilaskom hrama Svetog Georgija.
U subotu, 18.07. volonteri su posjetili manjinske udruge Češku besedu Prekopakru i Zajednicu Talijana Liberta u Ploštinama. Volonteri su zajedno s članovima ZT Liberta Ploštine radili na uređenju izletišta ‘Mali raj’ dok im je prethodno Antun Bruneta, predsjednik ZTL prezentirao rad udruge, opisao doseljavanje Talijana na ova područja i planove za budućnost. Nakon toga je održan skromni domjenak u izletištu.
Nakon izletišta, volonteri su posjetili sjedište Zajednice Talijana, gdje su imali priliku da razgledaju dom sa svim svojim sadržajima.
“Ovo je dobar primjer volontiranja mladih”, izjavio je Antun Bruneta, zaključujući kako bi trebalo više aktivirati mlade u ovom kraju i potaknuti na volonterski rad, ne očekujući da netko drugi obavi naš posao – ističe Bruneta.
ZT Liberta poznata je po svojim zajedničkim akcijama i volontiranju već dugih 40 godina.

Odgovori

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

PASSWORD RESET

LOG IN