Službeni portal Ploština i okolice

Jesen u našem kraju – 2017.

SHARE
/ 1625 0

Jesen u našem kraju – 2017. je tradicionalna manifestacija Zajednice Talijana Liberta. Održana je u subotu, 14. listopada u Ploštinama.
Početak manifestacije, odnosno svečanost otvaranja, održala se pred domom u Ploštinama, gdje se okupljenim posjetiteljima obratio Antun Bruneta, predsjednik ZT “Liberta” Ploštine, koji je tom prilikom govorio o radu i aktivnostima Zajednice Talijana te svima poželio dobrodošlicu. Pohvalivši djelovanje Zajednice Talijana, okupljene je pozdravio i Miroslav Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca.

Otvaranje svečane manifestacije obilježili su nastupi Harmonikaša Zajednice Talijana Materada, Kulturno umjetničke udruge Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače i Češke Besede Prekopakra. Nakon toga posjetitelji su mogli uživati u razgledavanju prodajnih štandova proizvođača i udruga koje su izložile različite delicije i suvenire te izložbu slika postavljenu u muzeju, kao i predmeta iz nekadašnjeg načina života.
Također je prezentiran i postupak izrade konjske salame, ali i drugih jesenskih običaja poput berbe kukuruza. Posjetitelji su bili počašćeni besplatnom degustacijom domaćih proizvoda, a u nastavku kulturno umjetničkog programa u sjedištu Zajednice još su nastupali mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak iz Donje Obriježi, Plesna grupa Dolce Lipik-Pakrac, Pjevački zbor i plesna grupa Zajednice Talijana Materada, KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, KUD Čardaš Suza/Beli Manastir i Češka Beseda Prekopakra.
Vesela atmosfera i druženje trajali su do kasnih večernjih sati.

Više fotografija u fotogaleriji.

Tekstovi i slike preuzeti sa compas.com.hr / M.K.

Odgovori

Your email address will not be published.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

PASSWORD RESET

LOG IN